Begynder dit hegn at synke lidt ned?

Det kan være svært at spotte til at starte med, fordi det sker så langsomt, og måske sker det ikke over det hele i samme tempo, så man bemærker det faktisk mest af den grund, at man kan se, at ens hegn ikke er i vater, når man er ude at måle efter på det.
Til at starte med er det egentlig bare en mistanke, men som man har folk på besøg, der ikke kigger på ens hegn til dagligt, så synes de nok, det er begyndt at se lidt mærkeligt ud.
Man var ellers meget opmærksom på, hvordan man satte hegnet op i sin tid hele vejen rundt, og at det fik den rette højde, også selvom undergrunden ændrede sig i niveau: Det skulle passe hertil.
Men når man endelig måler efter i højden, så bemærker man simpelthen, at hegnet er begyndt at synke ned i jorden.
Det forekommer en mærkeligt, for man brugte ellers mange kræfter på at banke dem ned i jorden, så hvordan skulle de kunne smutte derned af sig selv?

Undergrunden er lumsk for sådan et hegn

Årsagen kan være, at det har regnet, der har været en oversvømmelse, eller undergrunden har rykket lidt på sig, så man er kommet ned til et mere porøst underlag, eller det er blevet mere blødt med tiden, end da man satte det hegn ud.
Man undersøgte ellers undergrunden meget grundigt i sin tid, da man netop ikke ville have, at man ramte noget, når man satte hegnet ud, eller at hegnet netop skulle ende på et for blødt underlag.
Men det er ikke alting, man kan få undersøgt grundigt nok, og naturen er lunefuld, så nu har den forandret sig, som man ellers ikke havde forventet.
Det er formentlig ikke sket over en nat eller en uge, men det sker med tiden, og så må man se, om man kan rette hegnet til, om man skal sætte et nyt ud, eller om man helt må droppe at have et hegn her.
Der kan være nogle eksperter, der kan være med til at hjælpe med den slags.