Halloween kostumer vinder frem

Det er lidt utroligt at tænke på, men man skal faktisk ikke så mange år tilbage, før man dårligt kunne se nogle Halloween kostume den 31. oktober eller dagene deromkring.
Det var måske i enkelte skoler og institutioner, at man gjorde noget ud af det, men på villavejene og i medierne gjorde man ikke så meget ud af det.
Men det er gået hen og blevet noget, som både voksne og børn kan gå op i.
For hvor fastelavn mest er til de små, så har vi uhyggen, som vi voksne kan dyrke til drabelige fester, der finder sted sent om aftenen, hvor man virkelig forsøger at skræmme hinanden.
Men de små kan klæde sig ud, hvor man afsøger grænserne for, hvornår man er skræmt, og hvornår man ikke er, men det sker stadig i er trygt miljø – og så kan man jo også gå rundt og få slik, når man går fra hus til hus udklædt.

man bør have et Halloween kostume på

Dog er det så også et krav, at man tager et halloween kostume på, for så kan dem, som der åbner døren, virkelig se, at man har gjort noget ud af det, og man kan blive “forskrækket” over den flotte udklædning.
Af samme årsag ser man også, at der er mange husstande, der er begyndt at pynte deres hus op til halloween.
Mange forældre er begyndt at tage den tradition på sig, så man hjælper børnene med deres halloweenkostumer, og hvis børnene så er meget små, så går man med dem rundt, når de leger “slik eller ballade”.
Det bliver mere og mere udbredt, og det kommer nok til at blive endnu større i de kommende år, for det er både her, at voksen kan oplevet lidt uhyggeligt, hvis de ikke er gode til at gøre det normalt, og det er faktisk godt at få udfordret sig selv, hvor der faktisk ikke sker noget farligt.
Og børnene får endnu en dag om året, hvor de kan gå rundt og få slik eller andre sager, som de kan tage med hjem og hygge sig med sammen.